Slappa CD mappen

Image Een product wat al wat langer op ons verlanglijstje stond, hebben we nu eindelijk kunnen reviewen. Deze CD cases vielen ons al eerder op door het design, de kwaliteit die het uitstraalt en een handig opbergmechanisme.

SLAPPA is een product van Total Impact Industrial en maakt verschillende CD, DVD en zelfs iPOD en PSP cases. Voor onze review hebben wij de beschikking over twee type CD cases (die uiteraard voor ons als DJ’s het meest interessant zijn), te weten de grijs / zwarte Graphite 80 en 160.

Image

Een kwalitatief goede CD opbergmap is essentieel voor DJ’s aangezien deze het belangrijkste van de DJ bij elkaar houden; de muziek! De meeste DJ’s zijn ook continue CD’s in en uit de CD map aan het halen en gebruiken de mappen op zeer regelmatige basis. Een CD opbergmap dient daarom minimaal aan de volgende eisen te voldoen:

  • Stevig materiaal
  • Robuuste sluiting en hechtingen 
  • Goed wendbaar 
  • Makkelijk in gebruik  

Het product
Image Als je een van SLAPPA CD producten aanschaft, dan krijg je naast uiteraard het product ook 2 labels voor je contactinformatie en een CD schoonmaak doekje.  Tijdens het uitpakken valt meteen op hoe stevig het materiaal is aan de buitenkant. De mappen zijn zo groot als ik ze al verwachtte, maar lijken wel dikker dan de gemiddelde CD map.

De buitenkant van de cases is gemaakt van een HardBody shell in een basis kleur grijs, met daarbovenop een zwarte print. De rits ziet er stevig en robuust uit, dus je hoeft niet te verwachten dat je map op het verkeerde moment open of losspringt. Aan de zijkant zit op de Graphite 160 een handvat, waarmee je de map draagt. De Graphite 80 heeft geen handvat, maar is klein genoeg om vast te houden. De binnenkant is gemaakt van zacht velvet. De linkerbinnenkant bevat een straks gespannen opbergnet met een rits, waarin je kleinere items kan bewaren. De tabbladen zijn van zacht pluisvrij materiaal, zodat je CD’s niet met stof worden opgeborgen. Deze bladen zijn niet gehecht aan een metalen frame, maar direct gestikt aan een binnenband.

Image SLAPPA heeft een gepatendeerde manier om de CD’s op te bergen. De Graphite 80 bevat 4 opbergvakken (per tab en zowel aan de voor-als achterkant); de Graphite 160 bevat 8 opbergvakken. Het unieke aan dit product is het feit dat de CD vakken per twee achter elkaar zijn geplaatst. Het voorste vak wordt afgedekt door een doorzichte plastic beschermlaag. De vakken zijn iets groter dan een standaard CD (15cm / 15cm??).

De standaardmanier om CD’s op te bergen is door alle vakken te gebruiken voor CD’s. Gebruik je het product voor je DJ carrière, dan zal je zeer waarschijnlijk maar de helft van de capaciteit voor CD’s gebruiken. Het is veel interessanter om het voorste vak voor het CD boekje of de tracklist te gebruiken. Dat betekent simpelweg nog maar 40 of 80 CD’s opbergen; klinkt weinig, maar is in theorie nog altijd 60 of 120 uur muziek (respectievelijk voor de Graphite 80 en 160).

Ik ga gebruik maken van de opslagmethode die SLAPPA zo uniek maakt. Ik ga de mappen vullen met allerlei soorten CD’s, boekjes en print-outs en de mappen gebruiken bij mijn DJ gigs.

Gebruik
Image Uiteraard ga ik gebruik maken van de helft van de capaciteit, aangezien ik voor elke compilatie CD een tracklist beschikbaar heb. Niet meer een apart mapje, schrift of zelfs losse blaadjes waarbij je loopt te zoeken naar die ene track om vervolgens op zoek te gaan naar de bijbehorende CD. Nee, gewoon de tracklisting zo dicht mogelijk bij je CD bewaren, maar toch apart.
Hier komt overigens weer een stukje design bij kijken. Hieronder een foto die ik heb gemaakt zoals het er “live” uitziet. Zoals je ziet, lijken de CD boekjes en tracklistings (op normaal 80grams A4 papier uitgeprint) in hetzelfde vakje te zitten als de CD’s, maar ik kan je verzekeren dat dit niet het geval is.

Doordat de vakken iets groter zijn de standaard CD formaten, kan je zonder probleem een CD in het vak plaatsen of eruit halen. Als Urban DJ ben ik continue CD’s aan het wisselen in een hoog tempo, dus dit is absoluut een pre voor mij. De SLAPPA cases slagen hier met slag en wimpel!  Belangrijk vind ik overigens hoe de mappen zich gedragen als ik erdoorheen blader. De map zelf blijft netjes open liggen, vergelijkbare mappen willen vaak dichtklappen en kunnen vaak niet zonder zichtbare vouwstrepen aan het heft open blijven.

Conclusie
Ik moet zeggen dat ik hoge verwachtingen van dit product had. Alles wat ik er tot nu toe over hebt gehoord en gelezen klonk erg positief. Nu ik het product zelf een tijdje heb kunnen gebruiken, kan ik niet anders zeggen dan dat het product aan alle eisen van een nieuwerwetse DJ voldoet: stevig, robuust, betrouwbaar, slim ontwerp en mooi design. Als ik dan toch twee kleine negatieve puntjes moet aandragen (die eigenlijk niet negatief zijn): ondanks het advies van SLAPPA, is het product wel degelijk gebouwd om de volledige capaciteit te benutten voor CD’s. Dit maakt de map standaard dikker.

Als ik hem volledig vul met CD’s zijn al mijn CD’s uiteraard beschermd. Gebruik ik echter de helft voor CD’s en de andere helft voor CD boekjes, dan blijft er meer ruimte over dan nodig. SLAPPA had wat mij betreft de voorste vakjes ook exlusief kunnen maken voor CD boekjes, aangezien het een enorme uitkomst is voor DJ’s. 40 of 80 CD’s is meer dan zat als je je CD’s meeneemt on the road. Zo niet, dan kan je altijd twee CD mappen meenemen!
Daarnaast zijn de tabbladen gestikt aan een binnenband. In mijn ogen is dat veel betrouwbaarder dan een metalen frame met perforatiegaatjes door je tabbladen, maar mochten de bladen ooit losraken, dan wordt het een stuk lastiger om te vervangen.

Al met al een topproduct waar ik niet meer zonder meer kan. Er zijn meerdere CD mappen die prima voldoen voor het dagelijks on the road gebruik. Deze CD mappen voeg ik per direct aan mijn lijst toe.

Gerelateerde items