Geen geluid uit koptelefoon

Plaats hier al je vragen welke niet in 1 van de bovenstaande categorieën geplaatst kan worden

Geen geluid uit koptelefoon

Berichtdoor Bramhuisman92 » 20 dec 2011, 20:01

Hallo,

Allereerst sorry, ik heb de zoekfunctie gebruikt.. maar ben er helaas niet uitgekomen!
Ik heb een reloop digital jockey ME2 en gebruik traktor. Nu heb ik alles werkend gekregen, behalve de koptelefoon.
Ik weet dat je cue-preview moet gebruiken e.d. Het wil alleen niet werken, ik zal een paar screenshots plaatsen om duidelijk in beeld te brengen hoe mijn instellingen zijn:
Bramhuisman92
 
Berichten: 8
Geregistreerd: 20 dec 2011, 19:56

Advertentie

Re: Geen geluid uit koptelefoon

Berichtdoor Bramhuisman92 » 20 dec 2011, 20:03

Bramhuisman92
 
Berichten: 8
Geregistreerd: 20 dec 2011, 19:56

Re: Geen geluid uit koptelefoon

Berichtdoor nick trajceski » 20 dec 2011, 20:06

Ben niet bekend met traktor en midicontrollers hoor, maar zie daar staan: Output Monitor: Not Connected.
http://soundcloud.com/nick-trajceski
Avatar gebruiker
nick trajceski
 
Berichten: 392
Geregistreerd: 12 jun 2011, 11:27

Re: Geen geluid uit koptelefoon

Berichtdoor steffex » 20 dec 2011, 20:09

zorg even dat je "out 3" en "out 4" selecteert bij output monitor!
thats it!

heb je de zoekfunctie van je handleiding ook geprobeerd? dit is namelijk heeeeeeel basic traktor instellen!
Macbook Air 13.3 inch | Kontrol S2 | Pioneer HDJ-500 | Maschine 1.7 | M-Audio KeyRig 49

Mijn custom controller: http://www.aboutdj.nl/community/viewtopic.php?f=10&t=9893
Avatar gebruiker
steffex
 
Berichten: 586
Geregistreerd: 19 okt 2008, 23:02
Woonplaats: Doetinchem

Re: Geen geluid uit koptelefoon

Berichtdoor Bramhuisman92 » 20 dec 2011, 20:10

Nou, als ik bij output monitor iets verander gaat het bij de master weer weg
Bramhuisman92
 
Berichten: 8
Geregistreerd: 20 dec 2011, 19:56

Re: Geen geluid uit koptelefoon

Berichtdoor Bramhuisman92 » 20 dec 2011, 20:13

steffex schreef:zorg even dat je "out 3" en "out 4" selecteert bij output monitor!
thats it!

heb je de zoekfunctie van je handleiding ook geprobeerd? dit is namelijk heeeeeeel basic traktor instellen!


Ik heb nu bij output monitor, 3 en 4 gedaan.. het werkt alleen niet nog
Bramhuisman92
 
Berichten: 8
Geregistreerd: 20 dec 2011, 19:56

Re: Geen geluid uit koptelefoon

Berichtdoor Bramhuisman92 » 20 dec 2011, 20:15

Heb hem opnieuw opgestart, nu heb ik wel geluid via de koptelefoon, maar ook nog via de boxen!
Sorry dat ik zo lastig ben;)
Bramhuisman92
 
Berichten: 8
Geregistreerd: 20 dec 2011, 19:56

Re: Geen geluid uit koptelefoon

Berichtdoor steffex » 20 dec 2011, 20:16

wat zijn je cue instellingen?
Macbook Air 13.3 inch | Kontrol S2 | Pioneer HDJ-500 | Maschine 1.7 | M-Audio KeyRig 49

Mijn custom controller: http://www.aboutdj.nl/community/viewtopic.php?f=10&t=9893
Avatar gebruiker
steffex
 
Berichten: 586
Geregistreerd: 19 okt 2008, 23:02
Woonplaats: Doetinchem

Re: Geen geluid uit koptelefoon

Berichtdoor Bramhuisman92 » 20 dec 2011, 20:18

steffex schreef:wat zijn je cue instellingen?

Heb geen idee?:$
Bramhuisman92
 
Berichten: 8
Geregistreerd: 20 dec 2011, 19:56

Re: Geen geluid uit koptelefoon

Berichtdoor steffex » 20 dec 2011, 20:20

je hebt voor elk deck een cue knop (preview)
in het midden heb je 2 knoppen genaamd phones en mix...

sorry, maar daar moet je het mee doen! Ga anders maar de handleiding lezen...
als je dit niet weet, heb je dan wel enig idee waar je mee bezig bent?
Macbook Air 13.3 inch | Kontrol S2 | Pioneer HDJ-500 | Maschine 1.7 | M-Audio KeyRig 49

Mijn custom controller: http://www.aboutdj.nl/community/viewtopic.php?f=10&t=9893
Avatar gebruiker
steffex
 
Berichten: 586
Geregistreerd: 19 okt 2008, 23:02
Woonplaats: Doetinchem

Re: Geen geluid uit koptelefoon

Berichtdoor Acid Rmc » 20 dec 2011, 22:34

Heb je wel de juiste geluidskaart geslecteerd in audio set-up?
Bramhuisman92 schreef:Heb hem opnieuw opgestart, nu heb ik wel geluid via de koptelefoon, maar ook nog via de boxen!
Sorry dat ik zo lastig ben;)


Uhm dat is toch de bedoeling dat er zowel uit de koptelefoon als uit de speakers tegelijkertijd geluid komt _/--
Acid Rmc
 
Berichten: 1256
Geregistreerd: 25 okt 2011, 21:54

Re: Geen geluid uit koptelefoon

Berichtdoor Gert[n] » 21 dec 2011, 11:27

Volgens mij dien je in je setup je Digital Jockey ASIO te selecteren, dat heb je nu niet gedaan.

Vervolgens bij output routing kanaal 1 en 2 kiezen bij de master en kanaal 3 en 4 bij de monitor.

Kan je geen ASIO selecteren bij je audio setup, dan heb je waarschijnlijk de drivers van je geluidskaart niet geïnstalleerd. Het is vrij belangrijk dat je alles doet zoals het beschreven staat in de handleiding. Dit is inderdaad standaard werk en simpel als je achterste af vegen... ;)
Contour IE -- Reloop RMX40 Blackfire -- Contour CE
Asus K52J
Traktor 2
Gert[n]
 
Berichten: 847
Geregistreerd: 02 jan 2011, 14:43
Woonplaats: Boortmeerbeek, België

Re: Geen geluid uit koptelefoon

Berichtdoor Bramhuisman92 » 21 dec 2011, 15:01

Ik heb volgens mij alles juist ingesteld en geinstalleerd,
http://imageshack.us/photo/my-images/846/knipselwm.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/861/knipsel1.jpg/

Ook de 'mix' staat op cue, maar als ik dus cuepreview aanzet en op afspelen druk, dan hoor je het nog steeds op de boksen?
Bramhuisman92
 
Berichten: 8
Geregistreerd: 20 dec 2011, 19:56

Re: Geen geluid uit koptelefoon

Berichtdoor steffex » 21 dec 2011, 15:06

je geluidsinstellingen staan goed in Traktor.

over het algemeen gebruik je de cue(preview) om het andere kanaal te kunnen horen terwijl de eerste live draait. Dus het klopt als je preview drukt en ook play drukt met volume van dat kanaal hoog dat je het ook over de boxen hoort! ;) _/--

dus druk aan beide kanten op play, druk links op preview en zet het volume van de linkerkant omlaag (dus fader helemaal naar beneden). Je hoort dan het geluid van het linker kanaal over je headphones en het rechter kanaal over de boxen...

dit is standaard werking...
Macbook Air 13.3 inch | Kontrol S2 | Pioneer HDJ-500 | Maschine 1.7 | M-Audio KeyRig 49

Mijn custom controller: http://www.aboutdj.nl/community/viewtopic.php?f=10&t=9893
Avatar gebruiker
steffex
 
Berichten: 586
Geregistreerd: 19 okt 2008, 23:02
Woonplaats: Doetinchem

Re: Geen geluid uit koptelefoon

Berichtdoor Gert[n] » 21 dec 2011, 15:39

Zo is het... Over het algemeen draait men zo plaatjes... ;)

De instellingen staan inderdaad juist nu.
Contour IE -- Reloop RMX40 Blackfire -- Contour CE
Asus K52J
Traktor 2
Gert[n]
 
Berichten: 847
Geregistreerd: 02 jan 2011, 14:43
Woonplaats: Boortmeerbeek, België

Re: Geen geluid uit koptelefoon

Berichtdoor MarcNL » 16 jan 2012, 16:54

Ik heb het zelfde probleem..
Of geluid uit de boxen (Laptop) of geluid uit de koptelefoon.
Ik heb alle instellingen geprobeerd, maar ik krijg het niet voor elkaar.
Bij de onderstaande link heb ik een 3tal plaatjes met mijn instellingen en daar staat ook wat ik gebruik.
Hoop dat iemand mij kan helpen, ik kom er echt niet uit namelijk.
Anders stuur ik mijn controller terug.
http://support.reloopdj.com/index.php/topic,6527.msg33559.html#msg33559
MarcNL
 
Berichten: 3
Geregistreerd: 16 jan 2012, 16:44

Re: Geen geluid uit koptelefoon

Berichtdoor kobuz » 16 jan 2012, 17:04

Ik zie daar geen plaatjes. Zet ze andes ff op imageshack. Hoe heb je alles geïnstalleerd? Heb je de handleiding gevolgt? Hoe heb je alles aangesloten?

Als jij je speakers op je laptop hebt aangesloten kan je trouwens gelijk opnieuw beginnen met je handleiding erbij voor je verder gaat.
Avatar gebruiker
kobuz
 
Berichten: 3077
Geregistreerd: 11 jun 2009, 13:41
Woonplaats: Eindhoven

Re: Geen geluid uit koptelefoon

Berichtdoor MarcNL » 17 jan 2012, 12:01

Oke, ik heb ze op internet gezet..
http://imageshack.us/photo/my-images/44 ... uting.png/
http://imageshack.us/photo/my-images/70 ... etup2.png/
http://imageshack.us/photo/my-images/20 ... setup.png/

Ik heb gedaan wat ik moest doen met het installeren.
Ik had geen installatie boekje, alleen een boek met de uitleg van de knoppen, meer niet. Dus heb dat verder op internet opgezocht.
Ik had bij de installatie gekozen voor Reloop -> Digital Jockey 2, geen externe mixer.
Aansluiten was niet zo lastig, hoefde alleen de controller met USB op de laptop aan te sluiten.
Ik heb verder geen externe boxen op de laptop, maar bedoelde eigenlijk alleen de boxjes die in de laptop zitten.
MarcNL
 
Berichten: 3
Geregistreerd: 16 jan 2012, 16:44

Re: Geen geluid uit koptelefoon

Berichtdoor kobuz » 17 jan 2012, 12:09

Alles staat goed ingesteld, maarrrrrrr: Je moet speakers aansluiten op je controller. Daar zit je geluidskaart in en daar komt het geluid dus ook uit. Zodra je de geluidskaart van je pc kiest krijg je inderdaad wel geluid daaruit, maar dan werkt de kaart van de digital jockey weer niet en kan je daar dus ook de koptelefoon uitgang niet van gebruiken.
Avatar gebruiker
kobuz
 
Berichten: 3077
Geregistreerd: 11 jun 2009, 13:41
Woonplaats: Eindhoven

Re: Geen geluid uit koptelefoon

Berichtdoor Acid Rmc » 17 jan 2012, 12:34

MarcNL schreef:Aansluiten was niet zo lastig, hoefde alleen de controller met USB op de laptop aan te sluiten.
Ik heb verder geen externe boxen op de laptop, maar bedoelde eigenlijk alleen de boxjes die in de laptop zitten.


Dat deze fout zo vaak gemaakt word zeg , snap zowiezo niet waarom iemand uberhaubt met laptopspeakers zou willen draaien :+
Acid Rmc
 
Berichten: 1256
Geregistreerd: 25 okt 2011, 21:54

Re: Geen geluid uit koptelefoon

Berichtdoor kobuz » 17 jan 2012, 12:50

Eerste wat ik vraag als ik iemand aan de telefoon heb die zegt dat speakers het niet doen. "Zitten ze wel aan je controller aangesloten?" "Ow, moet dat dan?".

Maarja, toen ik mijn draaitafels en mixer binnen kreeg jaren geleden, was dat ook even puzzelen. "Pap, waar moeten die rode en witte kabeltjes in?"
Avatar gebruiker
kobuz
 
Berichten: 3077
Geregistreerd: 11 jun 2009, 13:41
Woonplaats: Eindhoven

Re: Geen geluid uit koptelefoon

Berichtdoor MarcNL » 17 jan 2012, 12:54

Oke, thnx!
Geluid via de laptop was meer om de controller te testen, niet omdat het mooier of leuker zou klinken :P
Ik heb mijn boxen namelijk tijdelijk geleend aan een vriend, dus dan kan ik er op dit moment moeilijk bij komen :)
Maar thnx voor de reacties
MarcNL
 
Berichten: 3
Geregistreerd: 16 jan 2012, 16:44

Re: Geen geluid uit koptelefoon

Berichtdoor kobuz » 17 jan 2012, 12:57

No problem, als het goed is zo opgelost als je je speakers weer terug hebt dus.
Avatar gebruiker
kobuz
 
Berichten: 3077
Geregistreerd: 11 jun 2009, 13:41
Woonplaats: Eindhoven

Re: Geen geluid uit koptelefoon

Berichtdoor Acid Rmc » 17 jan 2012, 13:51

kobuz schreef:Eerste wat ik vraag als ik iemand aan de telefoon heb die zegt dat speakers het niet doen. "Zitten ze wel aan je controller aangesloten?" "Ow, moet dat dan?".

Maarja, toen ik mijn draaitafels en mixer binnen kreeg jaren geleden, was dat ook even puzzelen. "Pap, waar moeten die rode en witte kabeltjes in?"


_/--
Acid Rmc
 
Berichten: 1256
Geregistreerd: 25 okt 2011, 21:54

Re: Geen geluid uit koptelefoon

Berichtdoor jasper24 » 17 jan 2012, 18:43

Haha dat weet ik ook nog wel :D
Ik snapte nog net dat die draden ergens in moesten maar waar........ _/--
Jeey ik heb nieuwe speakers gekocht op http://www.luidsprekers.nl
jasper24
 
Berichten: 1
Geregistreerd: 17 jan 2012, 18:36


Keer terug naar Hoofdtelefoons & Microfoons

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten
cron